Wednesday, September 28, 2011

kisah mintak penampar

okay kisah nie gua jumpa kat facebook tadi dan gua rasa nak letak dalam belog gua pulak..ampa baca ja, kah kah kah! kisah ni pasal sepasang kekasih ni yang duk kedai makan and balak dia merokok..maka, terjadilah perbualan sperti dibawah ni..



awek - u tau tak rokok ni boleh wat u cepat mati?

pakwe - mane ad..jodoh ajal maut semua kat tuhan sayang.

awek - hmmmm...berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?

 pakwe - satu kotak 10 ringgit...dunhill.perghhh.feeling.

awek - satu hari satu kotak.?seminggu 70..sebulan 2100.setahun 25200...b mule isap rokok bile?

pakwe - pandai math u ni...dari tingkatan 2...kenape?

awek - sekarang b punye umo 24...24-14=10.and then 25200 darab dengan 10 dapat 252000...banyak kan yang  u dah bazirkan dalam         tempoh 10 tahun..

pakwe - so?i ada mintak duit kat u ke nak beli rokok? takdekan?

awek - memang lah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan sekarang u dah boleh beli skyline ke evo ke smua boleh.

pakwe - u hisap rokok tak sayang?

awek - tak yang.kenape tanye mcm tu?

pakwe - kalau u tak hisap rokok mcm i...mane skyline u?

awek - *&^%$#@!@#$$%


dari apa yang gua faham dari kisah ni awek tu tak salah, langsung tak salah sebab cuba nasihatkan balak dia pasai rokok nie memang bahaya tuk kesihatan..kat kotak rokok pun dah ada tulis yang rokok ni xde faedah..kah kah kah! tapi nak wat camne bila dapat balak yang lawyer buruk camtu..kah kah kah! sabar je la awek ek? peace no war..

p/s : gua hypocrite.kah kah kah!

1 kritikan:

Hazwan Arif said...

boleh buat modal..tp bukan aku la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...