Saturday, August 13, 2011

23 tanda lelaki setia pada cinta

gua bukan nak mood jiwang sangat tapi gua rasa apa yang gua letak dalam blog gua hari nie sebagai satu kesedaran pada awek² yang baca blog gua..kah kah kah! lelaki bila dah jatuh cinta memang tak leh nak kata apa dah la..laut api sanggup direnangi gunung everest sanggup didaki..tapi tu semua bukan gua la..gua kering..kah kah kah! so kali nie gua nak letak pasal tanda-tanda lelaki yang setia pada cinta..


  1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
  3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.
  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
  17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.


    so pada awek-awek kat lua sana tu kalau balak lu duk sibuk² tanya apa ka pesan apa ka jangan duk nak marah or merajuk sangat la..tu tanda dia betul-betul sayang kat lu and dia tak nak kehilangan lu..paham? kah kah kah!

    p/s: lepas baca dalam list tu gua rasa gua dah tak berapa nak kering..kah kah kah!

    5 kritikan:

    Jo Qusary said...

    hati kering tak sedap masak kicap...

    Adilla Asri said...

    how sweet lah ^^

    Anonymous said...

    GAGAL... ini 23 langkah utk lelaki bg pompuan nyampah x caya buatlah

    tau2 kene tinggal..

    good luck

    Fadzmiey said...
    This comment has been removed by the author.
    Key Lop said...

    (y)

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...