Saturday, July 30, 2011

panggilan MANJA masa Couple


lelaki          : mama dah makan malam nie?
perempuan : belum lagi la pa.. mama rasa cam tak nak makan je malam ni..


ampa pernah mengalami situasi diatas? agak2 anda situasi ini berlaku pada masa dan ketika mana? ampa tak perlu jawab sebab gua tak nak jawapan ampa semua tu..kah kah kah! gua cuma nak cakap tu adalah panggilan biasa untuk orang yang tengah couple pada masa kini.. biasalah orang tengah couple.. nak panggil  pasangan depa pun dengan nama yang manja-manja gak kan? tipu la kalau ampa couple tapi tak pernah pun panggil pasangan ampa dengan nama-nama yang manja..kah kah kah!




so/jadi pada malam nie gua nak kongsikan sedikit nama panggilan ketika couple..berikut adalah yang biasa kita dengar di sekeliling kita..

  1. Abang-Sayang
  2. Papa-Mama
  3. B-BB
  4. Anje-Ayang
  5. I-You
nie pulak yang agak bangang or memang bangang jika selalu-selalu digunakan..

  1. Kanda-Dinda
  2. Boboy-Gegurl
  3. Baby Boy-Baby Gurl
  4. Prince-Princess
tapi ampa semua jangan lupa ada jugak yang cool.. yang cool tu camni.

  1. Aku-Kau
  2. Gua-Lu
haa.. ampa semua guna yang mana? ampa nak bagitau ampa comment kat bawah ni, kalau tak nak bagitau pun tak pa pasai tu nama panggilan ampa dengan awek/balak ampa kan? tak perlu bagitau orang lain tak pa..kah kah kah!


patung beruang pun syok masa couple..kih kih kih

p/s: time nak tido malam-malam boleh la guna abang-sayang.. kih kih kih


3 kritikan:

RENCAi said...

ai

Adilla Asri said...

ala panggil je la abg-syg 24 jam..muahahaha..ade bran?

hazwan said...

kawan aku just guna "Aku-Mu" je dengan awek dia..
skarang dh btunang pon haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...